София посреща Von Howard Project

 

Американската компания за съвременен танц Von Howard Project пристига в София по покана на Фондация „Танцово изкуство – Илиев” със спектакъла Surfacing на хореографа Крисчън вон Хауърд, който ще бъде представен на 5 април, петък, в Модерен театър. Гостуването на танцовата компания се случва в рамките на седмото издание на международната програма Танцова работилница Dance It!, която ще се проведе от 1 до 7 април и по време на която световноизвестният хореограф ще води майсторски клас.

Surfacing се впуска в интерпретация на света на повърхностното и привидностите на външността и изследва физическите и емоционални граници, които ни разделят. Саундтракът на спектакъла е пулсираща електронна музика, а светлият дизайн на Майкъл Джарет, който е стартирал кариерата си в танцови институции като New York City Opera, Alvin Ailey American Dance Theater и New York City Ballet, ни понася по впечатляващ начин извън измеренията на залата.

Хореографът на Surfacing Крисчън вон Хауърд е преподавател по танц и хореография в университета Virginia Commonwealth и в едно от най-престижнижните училища за танц – Alvin Ailey School в Ню Йорк. Вон Хауърд е танцувал в множество компании, сред които Footprints Dance Co., Fred Benjamin Dance Co., Daniel Gwirtzman Dance Co., Alpha Omega Theatrical Dance Co. и др. Негови хореографии са поставяни на различни места по света, вкл. Германия, Япония, Колумбия, Южна Корея, България.

Оценете
(1 глас)
Още в тази категория: « Незаличимо Бел v/s Бетовен »
Влезте, за да коментирате
нагоре

Рефлексии

Сказания от Музейния остров

-

Сказания от Музейния остров

  Три изложби в Берлин предлагат гмуркане до главозамайващи дълбини...

Прочети повече

видео

Последна страница

Галерия

ЛИЦА

ПРЕДСТОЯЩО

« юни 2023 »
Пн Чт Ср Вт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30