Бел v/s Бетовен

 

На 18 март 2013, Sony Classical ще издаде албума Joshua Bell conducts Beethoven Symphonies No. 4 & 7 / Academy of St. Martin in the Fields

Не са много проектите, които могат да бъдат определени като събитие в звукозаписната индустрия, но с предстоящия албум на Джошуа Бел случаят е точно такъв. За първи път световноизвестният цигулар, който е и музикален директор на Academy of St. Martin in the Fields дирижира и свири по време на записите на Четвърта и Седма симфонии от Бетовен.

Това е най-новият съвместен проект между Бел и оркестъра след отличеният с призове запис на „Четирите годишни времена” от Вивалди през 2008. Част от богатата история на цигуларя с Академията са и записите на албума Romance of the Violin, избран през 2004 от Bilboard за Класически албум на годината, а самият Бел –  за Изпълнител на годината.

Вече близо 30 години, Джошуа Бел е сред водещите цигулари солисти в света. Той познава до най-малката подробност творчеството на Бетовен. Бел има шанса да наблюдава някои от най-големите диригенти на нашето време, да изследва интерпретациите им на симфоничния репертоар. „Това беше най-добрата част от моето образование: да наблюдавам велики диригенти в пълното им съвършенство. Една от причините да се вълнувам толкова много при записите на симфониите на Бетовен, е възможността да се опитам те да звучат по начин, по който винаги съм си ги представял. Седма симфония е първото произведение, в което се влюбих още на 13 или 14-годишна възраст “.

В качеството си на музикален директор на Academy of St. Martin in the Fields, основана от великия цигулар и диригент сър Невил Маринър през 1958, Джошуа Бел я повежда в нови посоки. Приключилото турне в края на 2012 турне на Бел и оркестъра в Северна Америка събра възторжени отзиви.

Оценете
(2 гласа)

1 коментар

Влезте, за да коментирате
нагоре

Рефлексии

Сказания от Музейния остров

-

Сказания от Музейния остров

  Три изложби в Берлин предлагат гмуркане до главозамайващи дълбини...

Прочети повече

видео

Последна страница

Галерия

ЛИЦА

ПРЕДСТОЯЩО

« юни 2023 »
Пн Чт Ср Вт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30