Logo
Печат на тази страница

Улрих Бек в София

Световноизвестният автор на парадигмалната книга „Рисковото общество” (По пътя към една друга модерност) пристига в София, за да отбележи нейната поява на български език и да продължи разговора за бъдещето на Европа, представен от най-новото му произведение „Германска Европа” (Новите властови пейзажи под знака на кризата). Двете заглавия излизат у нас благодарение на „ Критика и хуманизъм.”

Улрих Бек е сред най-влиятелните германски интелектуалци и социални учени в световен мащаб. Той е професор по социология в университет „Лудвиг Максимилиан” в Мюнхен и гост професор в London School of Economics and Political Science.

Бек не престава да провокира социалните учени, както и политиците, но също и мислещата широка публика с критическите си анализи и да ги предизвиква да се отворят рефлексивно и практически към предизвикателствата на съвремието.

На 4 юни Улрих Бек ще получи титлата „Доктор хонорис кауза” на Софийския университет, а на 6 юни от 18:00 ч. в Гьоте-институт ще можете да присъствате на среща-разговор с него

Оценете
(1 глас)
Copyright © 2013 by Bulgarian News Agency