Сказания от Музейния остров

 

Три изложби в Берлин предлагат гмуркане до главозамайващи дълбини на човешката история: обединявайки разпръснати и непоказвани досега съкровища, сглобяват археологически находки и научни открития в разказ за цял цивилизационен пласт. Впечатленията си от едно пътуване из минали светове се опитва да подреди Нина ВЕНОВА.

Продължава...

Вагнер в България – въпрос на смелост и амбиция

Бисер Георгиев и Пламен Папазиков в „Рейнско злато”

Всички, които заложиха на това, че в България Вагнер не може да бъде поставян на ниво, загубиха! Опроверга ги трупата на Софийската национална опера, която дръзна да се впишВсички, които заложиха на това, че в България Вагнер не може да бъде поставян на ниво, загубиха! Опроверга ги трупата на Софийската национална опера, която дръзна да се впише в музикалната история на Балканите като първа със свой „Пръстен“, коментира Ирена ГЪДЕЛЕВА.е в музикалната история на Балканите като първа със свой „Пръстен“, коментира Ирена ГЪДЕЛЕВА.

Продължава...

Новите дрехи на арта

Полезното изкопаемо Дейвид Боуи с изненадващ албум – The Next Day. Как тихата стъпка на Белия херцог го отведе до музея „Виктория и Албърт” в Лондон, разказва Ивайло КИЦОВ

Продължава...

Вашата е-книга ви чете

В миналото издатели и автори нямаше как да знаят какво се случва, когато читателят седне с книга в ръка. Дали след като мине три страници, спира да чете, или свършва книгата на един дъх? Дали повечето читатели прескачат увода или го четат внимателно, подчертават си някои пасажи и си правят бележки в полето? Сега електронните книги предоставят възможност да се разбере какво се крие зад цифрите на продажбите и разкриват не само колко хора купуват определени книги, но и колко интензивно ги четат, пише Александра Олтър в Wall Street Journal.

Продължава...

Тепърва предстои ОСТАВА

© Добрин Кашавелов

Ивайло КИЦОВ мотивира избора си да нареди  „Остава” сред строителите на съвременна България, след като се срещна с бандата по повод нейната 20-годишнина

Продължава...

С перо в раната

Като че ли българинът обича да се оценява през очите на другите. На собственото си огледало той не вярва, а мнението на сънародниците си смята за недостоверно. Стига само някой чужденец да каже добра дума за българите – и цели булеварди могат да бъдат кръстени на негово име. А стори ли за миг обратното, на часа го обявяват за изко­нен враг на българщината.

Продължава...

Добър вечер, Краков

Това не е просто поздрав, вежливо ръкостискане. По-скоро – придихание, лирика, сдържано желание за интимност, което, надявам се, ще усетите. Засега – просто логичното начало на едно запознанство, започва разказа си за Конрад фестивал Доротея МОНОВА.

Продължава...
Абонамент чрез RSS
  1. Новини
  2. Tags
  3. Коментари

видео

Последна страница

Галерия

ЛИЦА

ПРЕДСТОЯЩО

« март 2023 »
Пн Чт Ср Вт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31